Dagtocht C

23km

Dirk van Weelden: De wandelaar leest

Wat ik schreef is bedoeld om onderweg te lezen. Ik stel me voor dat de wandelaar even pauzeert, wat thee uit de thermosfles schenkt, een boterham of Sultana eet en ongeveer een kwartiertje gaat zitten lezen, af en toe opkijkend naar het landschap dat hem omringt

Het uitgangspunt van Dirk van Weelden is om met literaire middelen de ervaring van de wandelaar ter plekke te verrijken.

Drie pauzes, drie teksten.
Verhaal I:
Van de Kaart; vanuit de overdrijving van de zintuiglijke ervaring van het wandelen. Een tekst door de ogen van iemand die opzettelijk verdwaalt en de nacht doorbrengt op de Zuidelijke Veluwe.
Verhaal II:
Wie uit wandelen gaat; een poging om met behulp van beelden uit de geschiedenis van het gebied een portret ervan te schetsen. Een tekst door de ogen van iemand die iets wil begrijpen van wat eigen is aan de Veluwe.
Verhaal III:
Radio Fransche Kamp; een naverteld fragment van een denkbeeldig radiostation dat de stem wil zijn van dat ene hoekje Veluwe. Een tekst die fictie, feit en satire over het heden van het gebied door elkaar klutst.

lees verder…

Cilia Erens: Uit ’t Zicht

Uit ’t Zicht omvat twee uitzichten in geluid, te beluisteren via koptelefoon of oordopjes. Ze zijn gemaakt door geluidskunstenaar Cilia Erens voor dagtocht C van het Elfbergenpad. De kunst van het wandelen heeft voor haar te maken met stilte, en met hoe ieder geluid het karakter van een wandeling verandert.

lees en luister verder…