Q.S. Serafijn:

Joe Of De Kunst van het Wandelen

In de zomer van 2006 verblijft Q.S. Serafijn ter voorbereiding van zijn bijdrage aan De kunst van het Wandelen een lang weekeinde in Hotel De Wageningse Berg. Hotel De Wageningse Berg heeft die zomer enige weekeinde-arrangementen in de aanbieding zoals het Vrijheid Blijheid arrangement en – in het kader van vierhonderd jaar relaties tussen Nederland en Australië – het Australië Arrangement.
Serafijn kiest voor het Australië Arrangement. Behalve een Australisch diner en twee ontbijtjes met een australisch tintje wacht Serafijn ook een surprise op de hotelkamer. Die verrassing blijkt, een meer dan twee meter grote levende kangoeroe: een gezelschapkangoeroe.
In aanvang behoorlijk ontstemd over de ongevraagde nabijheid van het beest, besluit Q.S. uiteindelijk het Elfbergenpad samen met Joe te lopen. Tijdens de wandeling bespreken ze zaken als het Hollandse licht, de zin en onzin van kunst, het belang van ecologie gegeven de wereldorde en het kangoeroebeleid in Australië. Aan het eind wacht beide wandelaars een onverwachte apotheose.
Laat u gaan en verleiden door de avonturen en de elegantie van de tweegesprekken in ‘Joe Of de Kunst van het Wandelen’