Kunstopdrachten

Zoals deze geformuleerd waren voor het Elfbergenpad en de Kunst Van Het Wandelen
(niet meer actueel!)

Voor het openbare natuurgebied van de Zuid-Veluwe is een interdisciplinair kunstenplan ontwikkeld dat zich richt op wandelaars van het Elfbergenpad, een bestaande wandelroute die uit 5 dagtrajecten bestaat. Dit (meerjaren-)plan biedt prikkelende aanknopingspunten voor kunstenaars om deze trajecten op een mentale wijze te begeleiden en te voorzien van een verbazingwekkende dimensie. Per seizoen worden andere kunsttoepassingen voorgesteld, te beginnen in de maand mei (zomer) van 2006 en lopend van herfst, winter tot en met het voorjaar in 2007. Het CBKGelderland verstrekt hiertoe 10 kunstopdrachten*. De kunstzinnige kleuringen van de wandeltrajecten zullen als bijlagen (tekst, beeldmat., audio-cd) van de wandelgids van het Elfbergenpad worden vastgelegd. Tevens speelt deze website bij de uitvoering een belangrijke rol. Aan de hand van dit materiaal zal het voor de wandelaar mogelijk zijn om de kunstprojecten te ervaren.

Opdracht 1. Wandellogboek

De uitdaging is om d.m.v. tekst en/of eventueel beeldmateriaal een bijzondere bijdrage te leveren aan de ervaring van het wandelen over het Elfbergenpad traject. Per dagtraject wordt een kunstenaar en/of kunstenaarfilosoof gezocht die op een eigenzinnige wijze invulling geeft aan het hierboven omschreven kunstproject.

Opdracht 2. Wandelgeluidswerken

Deze bestaat uit het maken van een compositie c.q. omgevingsgeluidswerk, de regie van een ev. uitvoering en het meewerken bij het vastleggen van het audiomateriaal op cd/ wandelgidsbijlage, alsmede de website. Kunstenaars met een conceptuele instelling en met ervaring met het werken met geluid in de natuurlijke omgeving hebben de voorkeur.